30.06.2018 09:02

Joey našel sorodno dušo

V teh dneh je v naš čarobni vrt prišla na obisk mlada kengerujka. Ker je opazila našega kengerujčka Joeja se je odločila da ostane pri nas. Ne vemo kako ji je ime upamo pa, da nam kmalu zaupa. 

07.07.2017 08:25

Mama dela ga ga ga

Pridna račka nas je po  28 dneh valjenja razveselila s podmladkom. Ker je kar nekaj mladih račk mora mama biti pozorna na druščino. Ob tem pa seveda na račke pazi tudi racman, ki je mamo ob valjenju spremljal. Sedaj pa tudi on skrbi za svoje mladičke.

05.07.2017 07:47

Iz rozice na rozico leta čebela pridno nabirati se ji mudi,...

Te dni, ko so čebele v polni delovni vnemi je lepo posedati pred čebelnjaki in opazovati njihovo delo. Tako čebelarji te dni še bolj opažamo, da lepše pesmi ni na svetu kot je šum čebel. Iz rožice na rožico letajo čebela vse so vesela, da čim več v svoj želodček spravijo in razveselijo svoj zarod in tudi čebelarje. Tudi pri nas je kar nekaj marljivih delavk, tako da se boste v zimskih dneh lahko sladkali z njihovimi izdelki, ko bodo one malo manj aktivne.

16.06.2017 09:51

Na obisku otroci OŠ Helena Puhar

Otroci, ki obiskujejo OŠ Helena Puhar so ob zaključku šolskega leta kot vsako leto prišli na ogled naših živali. Najbolj so jim bili všeč zajčki. Posebna atrakcija pa je ovnček, ki je ostal brez mame in se hrani in pridno nabira grame po steklenički. Ena od varovank mu je dala ime Lumpi, ki prav paše k vragolijam, ki jih izvaja. Na ogled obiskovalcem bo v naslednjih dneh.

16.06.2017 09:20

Na dvorišču je gagalo belo gošče

Danes nas je razveselila mama goska s 6 mladički. Mladičke čuva celotna družina in upamo da uspešno odrastejo v lepe bele gosi. Obiskovalci pa zato pazljivo, ker je ata gosak hud, če se kdo preveč približa njegovim mladičkom. 

02.06.2017 07:58

Število ovc v čarobnem vrtu se je zmanjšalo

V minulih dneh se je število ovc iz trideset, ki ste jih lahko opazovali v čarobnem vrtu zmanjšalo na osem, katere pa so prikrajšane za lepo koliso Soriške planine. Tako v teh dneh ovce uživajo v pogledu na druge okoliške hribe. Najbolj pa občudujejo našo najvišjo goro Triglav. Ovce se iz paše vračajo v začetku septembra. Upamo, da s kakšnim jagnetom, ki še posebno pritegne vašo pozornost s prikupnostjo.

01.06.2017 11:13

Nove table o opsih živali

Za boljše prepoznavanje živali smo za vas pripravili table z opisi le teh. Za pomoč pri novih tablah se zahvaljujejmo računovodskemu servis Barts d.o.o.. Na tablah je tudi qr koda, ki vas pripelje do dodatnih informacijah o živali na naši internet strani. Tako bodo table služile tudi v izobraževalne namene v povezavi z uporabo sodobne tehnologije.Table bodo pritrjene na ograde živali v naslednjem tednu in vam bodo na voljo za uporabo in boljše prepoznavanje živali.

27.02.2017 11:19

Kenguru se privaja na okolico

Kot ste upamo ugotovili s pomočjo naših namigov je novi prebivalec Čarobnega vrta kenguru - Rdečevrati walaby. Spoznali ga boste lahko ob obisku po 15.3. Te dni se v novem okolju že bolje počuti in počasi pozablja na potovanje. Dobremu navajanju pa mu pomaga tudi pomladansko vreme. Ime je dobil po angleškem imenu za mlade vrečarje, tako mu je ime Joey. Veseli smo, da je to prva žival iz te vrste v našem okolju in bodo otroci in tudi starejši dobili dodatne informacije o tej zanimivi živali Tasmanije.

08.02.2017 21:58

Nov prebivalec Čarobnega vrta

Včeraj je v Čarobni vrt prišel nov prebivalec. Na transportnem zaboju piše: "Rad živim na Tasmaniji". Nekaj dni mora počivati, da se navadi na naše razmere, potem pa bo z veseljem razveseljeval obiskovalce. Tačas pa poizkusite ugotoviti kdo živi na Tasmaniji in ima lepo sivkasto dlako, ki se čez ramena obarva v rdečo.

17.01.2017 22:24

Tlakovana potka

Spomladi se bodo obiskovalci Čarobnega vrta lahko delno sprehodili po novi tlakovani poti, ki bo omogočila obiske tudi v deževnih dneh in večjo mobilnost od živali do živali. Projekt pot je že začet z izvedbo. Veselimo se pomladi in upamo da bo do vašega prvega obiska nared celotna pot tako nam, kot vam v zadovoljstvo.

08.01.2017 20:52

Jagenjčki

Zimski mrzli dnevi so prinesli kar nekaj jagenjčkov, ki se že veselijo daljšanja dne in vaših spomladanskih obiskov v čarobnem vrtu. Eden izmed njih je črna ovčka, ki že pridno čuva goske.

 

27.10.2016 17:28

Spletna stran

Z veseljem vas obveščamo, da je naša spletna stran začela s svojim delovanjem. Če želite izvedeti kaj več o dogajanju pri nas, nas spremljajte ali pa se naročite na novice in vas bomo mi obveščali o novostih.

26.10.2016 17:24

Pričakujemo mladičke

Kmalu pričakujemo, da bo dobila naša ovčka naraščaj. Spremljajte nas, da boste izvedeli med prvimi.

20.10.2016 08:05

Nočni obiskovalec

Ponoči smo imeli prav posebnega obiskovalca.  Mogoče bo postal stalni rezident Čarobnega vrta. Samo upamo lahko, da nam ni prinesel preveč bolh.

Nastavitve piškotkov